Reklama
 
Blog | Michal Hradecký

Elegantní muž vážné tváře

V minulém týdnu odešel na věčnost jeden elegantní muž s vážnou tváří. Noviny a TV jsou náhle přeplněny informacemi o tom co znamenal a mnoho blogů hodnotí kdo mu nejvíc ublížil a patrně se opět rozhoří plamenné boje pro a proti blobu na pražské Letné.

Rozhodně nebudu popírat přínos pana architekta Kaplického, jeho vizionářství a talent. Vlastně nechci ani brojit pro nebo proti "chobotnici". V současné ekonomické situaci je to stejně vlastně asi jedno. Na knihovny peníze nebudou, vystačíme tak-tak s rozpočty na fotbalové stadiony nebo dopravní tunely budované napříč parky odvážným systémem postupných jam.

Pana architekta Kaplického ale určitě neskolila česká malost. Myslím že takový člověk protřelý světem na leccos narazil a nemusel se vracet zrovna k nám, aby se učil co to je nenávist závistivých neumětelů. Diskuze o tom zda mu ublížil víc pan prezident, starosta, či kolegové architekti je nejen zbytečná, ale i nesmyslná.

Ovšem zapomínat na chování některých veřejně činných osob ve chvíli, kdy na naši českou náves věhlasný muž zavítal… to bychom neměli.

Reklama